søndag 28. september 2008

Tromsø taklet ikke gull-presset

Tromsø tjuvstartet 22. serierunde lørdag ved å ta imot Lillestrøm på Alfheim. Med seier kunne Tromsø legge press på Stabæk i gullkampen, men Lillestrøm er ingen enkel motstander.

Første omgang ble en kjedelig og sjansefattig forestilling, og det var heller ingen trøst for publikum at det var skikkelig drittvær. 2. omgang ble morsommere, og Frode Kippe scoret kampens eneste mål etter kriging i feltet. Tromsø kviknet til mot slutten av kampen, men klarte ikke å innfri gullkandidat-forventningene. Lillestrøm vant 1-0, og tok et velfortjent byks oppover på tabellen - men det skal selvfølgelig spilles flere kamper i denne serierunden.

Tromsø tok tapet med fatning og berømmet Lillestrøm for godt spill, og unnlot også å fokusere på enkelte diskutable begivenheter i kampen som gikk i Tromsøs disfavør. Tromsø benyttet heller anledningen til å gratulere Stabæk med seriegullet, selv om det er innlysende at det på tross av Tromsøs tap mot Lillestrøm fortsatt er uavklart hvor årets seriegull havner.

Selv om Stabæk skulle vinne mot Molde på mandag, så er det fortsatt nok av kamper til å omrokkere lagenes posisjon på tabellen. Men for all del; Stabæk har nå mulighet til selv å avgjøre gullstriden i god tid før årets siste seriekamp mot nettopp Tromsø.