mandag 29. september 2008

Stabæk har gullet i lomma

Med dagens seier mot Molde befestet Stabæk sin posisjon som høyst sannsynlig seriemester. Det er fortsatt teoretiske muligheter for at Bodø/Glimt, Rosenborg, Fredrikstad eller Tromsø skal stikke av med gullet, men det virker ikke som en smart investering å satse på noen av disse nå.

Molde hang godt med den første halvtimen av kampen, men 2 raske Stabæk-mål før pause ødela for Moldes muligheter til å rive til seg poeng. 2. omgang handlet dermed mye om Stabæk, som la på 2 nye mål og fastsatte sluttresultatet til 4-0.

Veigar Pall Gunnarsson og Johan Andersson puttet hvert sitt mål, mens Daniel Nannskog scoret de 2 målene han trengte for å score sitt 100. mål for Stabæk. I tillegg til de nevnte gjorde Pontus Farnerud en meget solid kamp, og Alanzinho var nok kampens store profil med 3 målgivende pasninger.

Etter å ha pådratt seg noen turbulente tendenser etter dommerskandalen mot Viking, ser det nå ut til at Stabæk har funnet den nødvendige psykologiske balansen, og har stø kurs mot seriegull.