søndag 21. september 2008

Terje Hauge ga Viking 3 poeng

Dagens kamp mellom Viking og Stabæk ble avgjort etter 20 minutter. Da handset Morten Morisbak Skjønsberg innenfor 16-meteren, og Terje Hauge dømte et korrekt straffespark. Han nøyde seg ikke med det, og viste i samme slengen ut Morten.
Viking satt straffen i mål.

Stabæk, spillere og trener, reagerte voldsomt på avgjørelsen, og virket fast bestemt på å vinne kampen på tross av utvisningen. Den offensive satsningen gjordre muligens vondt verre, og ved pause ledet Viking hele 4-0.

Da 2. omgang startet så det ut som at Stabæk hadde fått ristet av seg den verste frustrasjonen, og fokuset virket å være skaderedusering. Viking kom ikke til i løpet av 2. omgang, mens Stabæk både kompenserte for en mann mindre og scoret et mål; Veigar Pall Gunnarsson klarte å få inn kula på frispark fra 30 meter.

Nå blir det spennende å se om Terje Hauge vil legge seg flat etter avgjørelsen, eller om han vil forsvare utvisningen. Det blir også spennende å se om Stabæk blir påvirket av denne kampen. Daniel Nannskog kom med noen kommentarer etter kampen som kan få konsekvenser, og dermed vil kampen spøke litt i bakhodet i dagene fremover.
Onsdag er det semi-finale i cupen mot Molde, og innen da må Stabæk ha lagt dagens nedtur bak seg. Stabæks trener, Jan Jönsson, har visstnok aldri vært så sint som han var i dag. Samme mann er nylig lansert som trener-kandidat for Norges landslag.

Tromsøs borteseier mot Strømsgodset kutter også Stabæks forsprang ned til 3 poeng!