onsdag 24. september 2008

Stabæk til Cupfinalen 2008!

Stabæk trakk det lengste strået i dagens semifinale på Nadderud. Oppgjøret endte med 3-0-seier til Stabæk over Molde, og Stabæk er i cupfinale 10 år etter cupfinale-seieren over Rosenborg i 1998.

Molde gjorde en god kamp, og ga god fight gjennom hele kampen. Stabæk tok ledelsen med en typisk Daniel Nannskog-scoring ikke lenge før pause. Stabæk var også sultne på å øke før pause, men det skjedde ikke.

Etter pausen kom Molde mer med i kampen, men Stabæk dominerte også til tider. 1-0 er likevel ingen betryggende ledelse, og kampen var åpen til det 76. minutt. Da la Daniel Nannskog en perfekt corner-pasning, som Pontus Farnerud klinte i mål med et kontant og målrettet skudd. Ved dette tidspunkt var kampen i realiteten avgjort, men Molde resignerte ikke spesielt.

På overtid la Daniel Nannskog på til 3-0 etter nydelig forarbeide av Alanzinho. Stabæk gjorde massive bytter helt på slutten av kampen, sannsynligvis motivert ved kombinasjonen å få tiden til å gå og å sikre flest mulig spillere cup-medaljer.

Dommeren blåste av kampen, og Stabæk kunne juble. Det vær deilig å se gleden spre seg i gutta, etter den negative vinden som har herjet Stabæk-leiren etter søndagens kamp mot Viking. Spesielt godt var det å se en sprudlende Morten Morisbak Skjønsberg. NFF har påbakgrunn av søndagens røde kort gitt Morten en kamps karantene, og han må derfor stå over søndagens eliteseriekamp mot nettopp Molde.

Nå kan det fort bli "the double" på Stabæk!