søndag 5. oktober 2008

Tromsø ute av gullkampen

I dag ble det klart at Tromsø kan glemme håpet om en serie-finale mot Stabæk i siste serierunde. Det ble 2-1-tap mot Viking i Stavanger, og det teoretiske gullhåpet som Tromsø fortsatt måtte ha forutsetter i tillegg til resterende Stabæk-tap også opphenting av målforskjellen til Stabæk. Tromsø har 50-20, Tromsø har 30-18.

Viking har en tendens til å sabotere håpet til de som prøver å utfordre gull-favoritten mot slutten av sesongene. I fjor var det Viking som endelig ødela Stabæks gullhåp, og i år var det altså Tromsø som gikk på Viking-smellen.

Kampen mellom Viking og Tromsø var en fartsfylt kamp som bølget frem og tilbake. 1. omgang forble målløs, men begge lag hadde sine sjanser. 10 minutter ut i 2. omgang fikk Viking straffe, og den satt Nicolai Stokholm enkelt i mål. Kvarteret senere var Vikings Vidar Nisja på farten. Han dro en lekker finte og avsluttet raidet med kontrollert scoring. Sigurd Rushfeldt fikk straffe på overtid av 2. omgang, og satt selv straffen i mål, men kunne på dette tidspunktet ikke hindre tap 1-2 for Tromsø.

Rushfeldt tar selvkritikk etter kampen, og innrømmer at et par av sjansene han bommet på var sjanser han normalt skal putte i mål:
«Dette er for dårlig foran mål for min del. Jeg tar det hele og fulle ansvaret for den manglende uttellingen. Alt stemte veldig bra, bortsett fra avslutningene.»