søndag 5. oktober 2008

Fredrikstad vant krigen på Lillestrøm

For å bevare gullhåpet, og ikke minst for å sikre en god posisjon i striden om de andre medaljene, var det veldig viktig for Fredrikstad med seier i dag. Å spille mot Lillestrøm er aldri enkelt, og i dag hadde de bestemt seg for å krige til seg poeng. Allerede før 10 minutter hadde gått ble det knuffing og bråk mellom lagene, etter at Fredrikstad hadde fått merke et par knallharde taklinger.

Etter 17 minutter gjør Vidar Riseth et dårlig tilbakespill, og FFKs Everton snapper ballen og setter den i mål. Etter målet fortsetter krigingen og de tøffe duellene, og dette varte kampen ut. Det lå skadde Fredrikstadspillere langflate hele 9 ganger i løpet av kampen. Det ble kun delt ut 3 gule kort til hvert lag, og etter kampen har spillere fra begge lag behov for å blåse ut.

5 minutter ut i 2. omgang økte Gardar Jóhansson Fredrikstads ledelse til 2-0, etter å effektivt ha ekspedert et godt innlegg fra Fernando Wallace. 25 minutter ut i 2. omgang reduserte Arild Sundgot for Lillestrøm, og en Lillestrøm-offensiv med sikte på uavgjort eller seier lå i luften.

Likevel ble det ikke flere mål i kampen. 4 av kampens 6 gule kort kom i løpet av kampens siste 5-10 minutter, litt avhengig av om man regner med tilleggstiden eller ikke. Uansett klarte Fredrikstad å stå mot presset, og med dagens 3 poeng har Fredrikstad fortsatt en høyst reell mulighet til å ta årets seriegull.