mandag 20. oktober 2008

Stabæk er seriemester 2008 - GRATULERER!

På Brann Stadion, søndag 20. oktober, ble det klart at Stabæk tar seriegullet i Eliteserien 2008! I en kamp der Brann satset alt på å slå de kommende seriemestrene, hølja reinet ned, og vinden røska i både ball, dommerflagg og spillerdrakter. Brann-spillerne hadde noe som virket å være årsbeste motivasjon, og jagde ballen og gikk inn i knallharde taklinger i en kontinuerlig jaging i det heseblesende vestlands-drittværet.

Kampen fikk en tidlig støkk da Branns Kristjan Örn Sigurdsson fikk rødt kort etter en hard, etterslengende nedsabling av en kontrende Alanzinho. 8 minutter senere headet Veigar Pall Gunnarsson et innlegg bort fra Brann-målet, men det spratt i Erlend Hanstveit og inn i Brann-målet. Alt var duket for at Stabæk kunne ta over mer og mer av kampen, og ydmyke Brann i Bergen. Men det var ikke slik kampen utviklet seg.

Både Brann-spillerne og publikumet ble svært hissige på Alanzinho etter utvisningen av Kristjan Örn Sigurdsson, selv om det strengt tatt var dommeren som utførte utvisningen og Alanzinho i situasjonen umulig kan ha filma. Men hatet fungerte. Den hatske pipingen mot Alanzinho og den medfølgende entusiasmen på tribunen virket å tenne Brann-laget, og det var jevn kamp resten av omgangen. I tillegg gjorde Pontus Farnerud en utrolig klønete tversoverpasning 5 minuter før pause, en fatal feil som lignet litt på tilbakespillet Farnerud gjorde i bortekampen mot Viking.
Denne gangen snappet Erik Huseklepp ballen, og raidet gjennom Stabæk-forsvaret og scoret elegant. 1-1 og pause.

2. omgang ble en tålmodighetsprøvelse for Stabæk. Drittværet og Brann-entusiasmen sleit fra hverandre Stabæk-rytmen, og det virket ikke som om Stabæk var en mann mer på banen. Stabæk rullet opp angrep, men Brann hadde også sine sjanser. Det var i det hele tatt jævla spennende.

5 minutter før slutt kom Palmi Rafn Palmason inn for Stabæk, og Alanzinho gikk ut. Da hadde brasilianeren opplevd grisetaklinger og pipekonsert mot seg konstant siden utvisningen etter 20 minutter, og hadde ikke fått til noe spesielt å skyte av. Bergens-publikumet applauderte Alanzinho av banen ved byttet, for å sette kronen på trakkaserings-bragden. 5 minutter senere, ca. der tilleggstiden begynte, treffer et innlegg hodet til islendingen Palmi Rafn Palmason. Ballen sitter klistra i mål, og Stabæk forstår under scoringsjubelen at seriegullet er i lomma på ordentlig. Stabæk har ikke noe problemer med å holde stillingen de 4 tilleggsminuttene, og Palmi var faktisk veldig nære å sette inn 1-3 i en spektakulær situasjon som det siste som skjer i kampen. Dommeren blåser av, resultatet ble 2-1 til Stabæk, og spillere og tilhengere eksploderte i jubel. Det er fortsatt teoretiske muligheter for at Fredrikstad kan vinne årets Eliteserie, men i praksis er det ingen tvil om at Stabæk har tatt gullet. Spillerne var ikke i tvil, de skulle ut og feire.

Sånn ble det også, Bergens-oppholdet ga rom for feiring, synging og festing, men Ingebrigt understreket at den virkelige festen er i Bærum førstkommende søndag.
Gratulerer Stabæk, og måtte året bringe enda et gull.