mandag 27. oktober 2008

Kamp om bronsemedaljene - og om å unngå nedrykk

Den nestsiste runden i årets Eliteserie stadfestet Stabæk formelt som seriemestere og Fredrikstad som sølv-vinnere. 3. plassen er fortsatt åpen, etter at Tromsø kun klarte 1-1 mot Brann i Bergen.

Med i kampen om bronsemedaljene er også Rosenborg, Viking og Bodø/Glimt, etter at Bodø/Glimt snudde 0-1 til 3-1, før Strømsgodsets trøstemål fastsatte sluttresultatet til 3-2 til nordlendingene. Bodø/Glimt møter bronseutfordrer Rosenborg på Lerkendal i siste serierunde. Der skal de slåss om europacup-deltagelse og eventuelt bronsemedaljene, men bronsemedaljene forutsetter at Tromsø avgir poeng i den kommende hjemmekampen mot Stabæk. Viking møter Strømsgodset i siste serierunde.

Rosenborg kunne fått et bedre utgangspunkt i bronsekampen, men tapte dagens kamp mot Lillestrøm 4-2, etter å ha ledet både 1-0 og 2-1. Lillestrøm spilte for å unngå nedrykk, og sikret med seieren ny eliteseriekontrakt i første kamp under ledelse av Henning Berg.

Molde og Strømsgodset sikret også nye eliteseriekontrakter uten selv å vinne, og det skyldes HamKams tap mot Viking og Aalesunds tap mot Lyn.

HamKam skal i siste serierunde konkurrere om kvalik-plassen og nedrykksplassen, der HamKam tar imot Molde mens Aalesund tar imot Lillestrøm til blodkamper. HamKam ligger 1 poeng og for mange mål bak Aalesund, og er nødt til å vinne sin kamp mot Molde. Aalesund kan i beste fall beholde kvalik-plassen, men kan beholde den både med uavgjort og tap. Med seier er Aalesund sikret kvalik-plassen.

Ingen kommentarer: