mandag 27. oktober 2008

Stabæk feiret gullet på Nadderud

Stabæk hadde aldri tatt serigull i 2008 uten Daniel Nannskog

Kveldens kamp på Nadderud Stadion ble helt spesiell for Stabæk. Med champagne-seieren over Vålerenga fjernet Stabæk alle teoretiske muligheter til å miste årets seriegull, og samtidig var det siste gang Stabæk spilte hjemmekamp på Nadderud Stadion. Neste år inntar de blaa Telenor Arena på Fornebu.

13 år etter lillebror Stabæk ble slått 2-0 av storebror Vålerenga i Stabæks første hjemmekamp i eliteserien, er Stabæk blitt storebror og Vålerenga lillebror. Kveldens kamp endte hele 6-2 til Stabæk, og kvelden må ha overgått den mest kresne Stabæk-tilhengers forventninger.

Veigar Pall Gunnarsson åpnet ballet etter 32 minutter, og ga seg ikke før han hadde scoret hele 3 mål - 2 av dem på hodet og en av dem fra cornerflagget! I mellomtiden hadde Johan Andersson banka inn en scoring og lagene skiftet side, og på 4-0 til Stabæk kviknet Vålerenga til. Det var spesielt Mohammed Abdellaoue, som nærmest på egenhånd reduserte til 4-2 mellom det 70. og 80. minutt, og skapte med det en liten spenning i kampen. Denne varte likevel ikke lenge, og Palmi Palmason og Christian Keller fastsatte sluttresultatet til 6-2.

Nadderud Stadion var stappa utover kapasiteten - over 7.000 mennesker hadde fått slippe inn. Stabæk fikk til stor jubel utdelt gullmedaljene sine, og massene av Bærums-folk vrimlet etterhvert de par-100 metrene bort til Bekkestua Sentrum for folkefyll og folkefest. Kvelden og natten ble avsluttet med en real by-tur, med alt det innebærer, og dagen derpå kunne hele 6 Stabæk-spillere nyte plassering på Dagbladets "Rundens folkelag".