søndag 26. oktober 2008

Fredrikstad sikret sølvet

Før kveldens kamp mellom Molde og Fredrikstad hadde Molde en teoretisk mulighet til å ende årets Eliteserie på kvalik-plassen, mens Fredrikstad hadde en teoretisk sjanse til å ta gull. Hvis noen av disse teoretiske sjansene skulle bevares måtte mange faktorer inntreffe, og Fredrikstad burde også vinne over Molde med veldig mange mål.

Likevel var det Molde som startet kampen aggressivt, og da José Mota ga Molde ledelsen etter 6 minutter kunne Fredrikstad under forutsetning av Tromsø-seier begynne å frykte for sølvplassen. Fredrikstad leverte i det hele tatt en tam 1. omgang.

2. omgang åpnet bedre for Fredrikstad. De hadde spill og trykk, men de store målsjansene uteble, hvertfall frem til kampen tok mot slutten. Da det gjensto 8 minutter satt Andreas Tegström ballen kontant i mål. Et par minutter var Tegström frempå igjen, spilte vegg og satt ballen forbi Molde-keeperen. 2-1 til Fredrikstad, og sølvet var sikret.

Fredrikstad har gjort en solid sesong, og vært gode på et stabilt nivå på tross av sentrale spillersalg. Gratulerer Fredrikstad, sølvet er vel fortjent!