søndag 4. oktober 2009

Stabæk med stormskritt mot sølvplassen

På tross av grov sjansesløsing stakk Stabæk likevel av med 3 poeng hjemme mot Fredrikstad.

Fredrikstad tok ledelsen etter 12 minutter, og la seg deretter bakpå. Stabæk hadde bra trykk, men sleit med å omsette banespillet i klare målsjanser og utligning, før Fredrikstad gjorde en grov tabbe på et Stabæk-innkast og Daniel Nannskog kunne krangle-heade ballen i mål rett før pause.

Rett etter pause gikk Stabæk opp til 2-1 da Fredrikstad-spilleren Vidar Martinsen lagde selvmål etter at Pontus Farnerud la et innlegg farlig inn forand mål. Etter 2-1-målet dominerte Stabæk mer og mer, og kom til flere gedigne sjanser som likevel ikke gikk i mål.

Selv om Stabæk var klart best var det nerve i kampen hele veien, og like før slutt kunne Fredrikstad fort klart å rane med seg 1 poeng.

Stabæks seier over Fredrikstad kombinert med gårsdagens Molde-tap mot Odd førte til at Stabæk er helt oppi ryggen på Molde, med like mange poeng og et plussmål mindre.