lørdag 17. oktober 2009

Sølvkampen sannsynligvis avgjort

Før sølvkampen mellom Molde og Stabæk hadde det vært fokus på Moldes sviktende formkurve og byens fokus på cup-finalen. Da kampen begynte var det imidlertid liten tvil om at Molde var 100% fokusert på å vinne kampen, og de gikk ut aggressivt og tok umiddelbart grep om kampen.

Kampen ble i stor grad preget av at Stabæks Johan Andersson ble utvist allerede 13 minutter ut i 1. omgang, etter 2 halv-tvilsomme gule kort.
Redusert til 10 mann ble kampen vanskelig for Stabæk, men det Molde fikk ikke nettkjenning før i kampens 36. minutt, da Mame Biram Diouf headet inn en corner. 1-0 sto seg til pause.

Både i 1. omgang og i 2. omgang hadde Stabæk flere farlige målsjanser, men sleit som i tidligere kamper med å sette dem. Molde er også kjent som et sjansesløsende lag, og spesielt i 1. omgang brant de en del sjanser. I 2. omgang hadde moldenserne bedre uttelling, og scoret 3 i løpet av omgangen. Sluttresultatet 4-0 ga Molde både 3 poengs forsprang på Stabæk og en målforskjell som Stabæk skal slite med å matche hvis lagene skulle ende på samme poengsum etter endt sesong. Med andre ord vant Molde i realiteten sølvet med denne seieren, selv om de fortsatt har muligheter til å søle det bort i de resterende kampene mot Fredrikstad og Lillestrøm. Stabæk bør vinne sine 2 resterende kamper mot Bodø/Glimt og Sandefjord, både med tanke på å ha mulighet til å ta sølvet hvis Molde driter seg ut, og ikke minst med tanke på å sikre bronsemedaljene.