mandag 5. oktober 2009

Rosenborg gikk på en smell

Etter å ha sikret seriegullet forrige serirunde hadde Rosenborg fortsatt mye å spille for. De kunne nemlig gå gjennom hele sesongen uten tap, men da måtte de først slå Start.

Men slik skulle det ikke gå. Rosenborg ledet riktignok 2-1 2 minutter før full tid, og det så ut som de umulig kunne tape kampen. Så utlignet Bernt Hulsker til 2-2 1 minutt før full tid.

Tilleggstiden viste 3 minutter, og på den tiden er det fullt mulig å score et mål. Men Rosenborg kontrollerte, og Start var ikke spesielt farlige fremover. Ca. 30-45 sekunder før tilleggstiden er ute får imidlertid Start et frispark på spissen av Rosenborgs 16-meter.. Det klarer imidlertid ikke å utnytte frisparket spesielt godt sånn spillemessig, for den går via en ukontrollert Start-heading og rett i klypene på Rosenborgs keeper Rune Almenning Jarstein. Men Rade Prica klikker helt etter at Starts Clarence Goodson dulta han litt tøft i ryggen på corneren, og slenger Goodson i bakken. Ballen er ikke ute av spill i.o.m. at Jarstein holder den, og dommeren blåser for straffe, noe som fører til at Jarstein også tilter og roter seg borti noe håndgemeng og pådrar seg gult kort.

Cristian Bolaños satt straffen hardt i mål, og Start vant 3-2. Bådet tapet og de unødvendige usportslighetene førte til depping satte en solid demper på Rosenborgs gullfest, for det var nå de skulle feire sammen med hjemmepublikumet.

Se Rosenborg-fadesen som førte til straffesparket her.