mandag 28. september 2009

Godset-tabber hjalp Stabæk i sølvkampen

Strømsgodet har ikke sanket spesielt mange poeng på bortebane i år, og det ble ikke noen poengfangst idag heller selv om Strømsgodset var fullt på høyde med Stabæk. Manglende presisjon foran mål var en grunn, og keeper-tabber var en annen.

Stabæk tok ledelsen ved et nydelig brassespark av Daniel Nannskog 5 minutter før pause, etter at Strømsgodset hadde hatt en god spillemessig periode. Strømsgodset lot seg likevel ikke knekke av den grunn, og fortsatt med godt spill i 2. omgang, og fikk også uttelling 15 minutter før slutt da Muhamed Keita ordnet 1-1.

Minuttet senere lager Strømsgodsets keeper Lars Ivar Moldskred et noe klønete straffespark da han meide ned Espen Hoff, og Daigo Kobayashi satt straffen sikkert i mål. 5 minutter før full tid kløner Moldskred det til igjen, da han ikke klarer å holde et enkelt Hoff-innlegg fra venstresiden. Ingen lar seg be 2 ganger i slike situasjoner, og Nannskog dultet ballen enkelt inn til 3-1 for Stabæk.

Minuttet etter keeper-tabben ble Jon Inge Høiland utvist da han rev ned Mohammed Keita i Stabæks 16-meter, og Strømsgodset fikk straffe og muligheten til å lage spenning i sluttminuttene. Fredrik Winsnes klarte imidlertid ikke å score, da Jon Knutsen leste Winsnes' bevegelse og fikk slått ballen unna. Dermed måtte Strømsgodset innse at slaget var tapt, og kampen endte 3-1 til Stabæk.

Med 3 viktige Stabæk-poeng var det en ekstra bonus at Molde tapte mot Rosenborg. Avstanden mellom Molde og Stabæk er nå bare 3 poeng, og sølvkampen er langt mer levende enn man forestilte seg for en måned siden.
Rosenborg-seieren sikret forøvrig Rosenborg seriegullet, og det er bare å ta av seg hatten og gratulere trønderne med å ha tatt seriegull uten å tape en eneste kamp.