lørdag 5. september 2009

VM-håpet ble slukket på Island

Tidligere i dag ble det klart at Norge trenger hjelp fra Nederland for å kunne nå VM, da Skottland slo Makedonia 2-0. Men før den tid måtte Norge første slå Island, og det ble lettere sagt enn gjort.

Norge startet kampen bra, og John Arne Riise klinte et frispark i mål etter 10 minutter, og det så ut til å bli en kamp der Norge ville dominere og vinne komfortabelt, eller sånn føltes det hvertfall. Men Norge ble slappe, og Island tok over, og etter 28 minutter kunne Eidur Gudjohnsen heade ballen i mål til 1-1. Resten av 1. omgang var Island farlige ved flere anledninger, mens Norge sleit med å komme tilbake i kampen.

2. omgang ble en lang nedtur, og det ble vondere og vondere å se på ettersom klokken tikket nærmere og nærmere full tid. 1-1 sto seg ut kampen, og mot slutten var nok Island nærmere seieren enn det Norge var.

Jon Knudsen sto en god kamp i mål, og kan neppe lastes for Islands mål. Han hadde noen gode inngripner på et par farlige Island-sjanser, og var en av Norges bedre spillere. Jon Inge Høiland og Henning Hauger var ubenyttede reserver. Spesielt Jon Inge Høiland kunne med fordel ha vært brukt i kampen, både med tanke på å stabilisere forsvaret som var rufsete på høyresiden spesielt i slutten av 1. omgang, men også med tanke på å få inn det viktige målet som manglet for at VM-håpet fortsatt kunne ha vært i live.

Edit: Alt håp er faktisk ikke ute!
Norge kan fortsatt kvalifisere seg til playoff.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Synes du alt håp er ute? =(

Norge har fortsatt en sjanse altså, ikke så veldig stor, men ikke så urealistisk heller faktisk.

Ikke akkurat første gangen journalister regner litt for fort i matematikken sin ;)

Lars Kr. Filosoficus sa...

Takk for irettesettelsen, mann. Da er det bare å fortsette å håpe, er det ikke?

SmileyWithABigS sa...

Vel, jeg vet ikke hvor mye vi har å gjøre i et vm sluttspill. Når vi ikke klarer å slå Island og Makedonia plutselig blir en fremragende og farlig konkurrent tror jeg ikke ferdighetsnivået er høyt nok.

Det virker som om ikke spillerne vil det nok uansett! Mye tafatt spilling mot Island i dag...

Anonym sa...

Sett Carew-kløna på evig seriøs ball-trening.. mannen er jo som Bambi på isen foran mål