søndag 20. september 2009

Stabæk stjal bronseplassen fra Odd

Odd og Stabæk tjuvstartet 25. Eliteserierunde i Skien på lørdag, og Odd-trener Dag-Eilev Fagermo prøvde før kampen å hisse opp Stabæk med psykisk spill. Kanskje det fungerte, kanskje ikke, men begge lag var noe nervøse i dette oppgjøret som i realiteten var en kamp om å ha initiativet i bronsestriden.

Banespillet var preget av dueller og manglende finspill, og det var primært på dødballer det kom spenning i kampens startfase. Likevel var det med kontringssterkt finspill Stabæk tok ledelsen i kampen, da Johan Andersson avsluttet Stabæk-kontringen i kampens 24. minutt med et vakkert skudd buet opp i krysset.

Etter Stabæk-scoringen hadde Odd tendenser, men det ble med noen slappe Kovacs-avslutninger. Etter pause fortsatte kampen i samme spor som starten av 1. omgang, med dueller, manglende finspill og mange cornere. Odd presset Stabæk bakover utover i omgangen, men manglet avslutningsteften.

10 minutter før slutt fikk Odd likevel uttelling, etter en misforståelse mellom Thomas Rogne og Jon Knutsen, der Håvard Storbæk stjal ballen og serverte til Peter Kovacs som utlignet til 1-1. Et par minutter senere var det Odds tur til å rote det til i forsvaret, da rutinerte Morten Fevang sleivsparket en lissepasning i beina på Fredrik Berglund som fikk kranglet ballen forbi Odd-keeperen og satt den i mål til 1-2 og Stabæk-seier, foreløpig bronseplass og forhåpetligvis Europacup-spill neste år.

Som en ekstra bonus må Odds kjempe Peter Kovacs stå over neste kamp, og i tillegg tapte bronsemedalje-rival Brann 3-0 i Ålesund og sølvplassholder Molde.

Ingen kommentarer: