søndag 25. oktober 2009

Stabæk tar bronsemedaljene

Det ble klart at Bodø/Glimt rykker ned til Adeccoligaen etter at Stabæk slo dem 2-0 i en noe slapp forestilling. Bodø/Glimt var preget av stundens alvor og ble veldig defensive. 1. omgang var sjansefattig og manglet underholdning inntil Daigo Kobayashi på frispark sendte Stabæk i ledelsen rett før pause.

Bodø/Glimt ble noe ivrigere etter pause, men var fortsatt defensivt orientert, men hadde noen sjanser. Stabæk var også giftigere, og underholdningsverdien steg noe. I kampens 73. minutt fikk Daniel Nannskog sklidd et innlegg fra Mikkel Diskerud inn i mål, og etter dette resignerte Bodø/Glimt mer eller mindre. Stabæk virket fornøyde med 2-0, og det ble også sluttresultatet.

I og med at Molde slo Fredrikstad sikret de i realiteten sølvmedaljene, selv om stor-tap for Molde og stor-seier til Stabæk i siste runde vil gi Stabæk sølvet. Uansett kan ingen nedover på tabellen ta fra Stabæk bronsemedaljene, så det virker forholdsvis trygt å konkludere med at Molde får årets sølvmedaljer og Stabæk får årets bronsemedaljer. Fredrikstads tap mot Molde betyr også at Fredrikstad må spille kvalifisering.

Odd tok over initiativet om 4. plassen med en komfortabel seier over Lyn, samtidig som Brann snublet borte mot Lillestrøm.