søndag 9. november 2008

Vålerenga sprudlet i cupfinalen

Stabæk klarte på ingen måte å leve opp til forventningene i dagens cupfinale. Vålerenga tråkka til fra start, og klarte å etablere et kampbilde der Stabæk ikke fikk ro til å bygge opp spill.

Det kunne virke som Stabæk ikke helt hadde klart å innsprøyte den samme motivasjonen som Vålerenga hadde fått i sitt lag. Stabæk kan ha mislykkes med å nullstille seg etter den fantastiske avslutningen av serien, og Våleranga hadde i motsetning et revansjerende forhold til cupfinale-kampen.

1. omgang var intens og spennende, og det bølget frem og tilbake. Mohammed Abdellaoue ga Vålerenga ledelsen etter 31 minutter, godt hjulpet av sine tekniske ferdigheter. 1-0 til Vålerenga ble også pauseresultatet, og det lå et håp om en Stabæk-dominert 2. omgang i luften.

Sånn ble det likevel ikke. Hvis Vålerenga ikke direkte dominerte 1. omgang, så eide de 2. omgang. Radar-paret Mohammed Abdellaoue og Daniel Fredheim Holm ble gang på gang spilt frem, og Stabæk-forsvaret klarte ikke å imøtekomme spiss-parets kromspring. Fredheim Holm økte til 2-0 og Mohammed til 3-0.

Stabæk var tidvis frempå, men det manglet glød og gnist. Stabæks Johan Andersson reduserte til 3-1 etter 71 minutter, og et Stabæk-håp ble plutselig tent. Det varte riktignok ikke lenge, for innen minuttet senere hadde Daniel Fredheim Holm punktert kampen med 4-1.

Det var spill ut kampen, men håpet sluknet ved 4-1. 4-1 ble også sluttresultatet, og rundt det 85. minutt hadde nok de fleste sindige Stabæk-supportere innsett at Vålerenga var langt bedre i dag. Gratulerer Vålerenga, cupmesterskapet 2008 ble vunnet med stil.

Dagens cupfinale var på ingen måte en kjedelig kamp, men tvert imot et durabelig oppgjør som bør ha underholdt samtlige tilskuere. Det er selvfølgelig skuffende både for Stabæk og deres supportere at det ikke ble "The double", men det forandrer ikke at denne sesongen har vært en lang og morsom fest.

Cup-sølv er et hederlig trofé, og i kombinasjon med seriegullet er de symbolene på kanonsesongen 2008. Cup-sølvet gjør også Stabæks samling av norske troféer komplett. Stabæk tok seriebronse både i 1998 og i 2003, og i 1998 tok de også cup-gull. I 2007 tok Stabæk serie-sølv, og i 2008, Stabæks beste sesong noensinne, ble det altså seriegull og cup-sølv.

Stabæk vant dessuten cupfinalen på Junior-nivå. Stabæks juniorer slo Vikings juniorer 4-3.

Stabæk har spilt i Eliteserien i 13 sesonger (1995-2004 og 2006-2008), og har tatt 6 troféer. Stabæk har for alvor etablert seg som et av Norges beste lag, og når de inntar Fornebu Arena neste år skal det være uten stagnasjonen både Vålerenga og Brann opplevde etter sine seriemesterskap. At det ikke ble cup-gull til Stabæk i dag kan være det Stabæk trenger for å jobbe hardt og godt frem mot seriestart 2009. Jeg gleder meg allerede!