søndag 9. november 2008

Før Cupfinalen 2008

I dag, søndag 9 november klokken 13:00 braker det løs. Stabæk spiller sin 2. cupfinale, og tar med seier sitt andre cup-gull, etter å ha tatt sitt første ved å slå Rosenborg i cupfinalen 1998.

Stabæk har tidligere sesonger ikke vært bortskjemt med medieoppmerksomhet, men 2008 har vært et år der Stabæk på en måte har slått gjennom i media. Mediekjøret rundt Stabæk har vart siden serien startet og eskalerte ytterligere da det begynte å bli sikkert at Stabæk kom til å stikke av med seriegullet.

Vålerenga har i alle år vært en av medias største favoritter, og i forkant av cupfinalen har forskjellige profiler fra Stabæk og Vålerenga blitt satt opp mot hverandre. Stabæk-tilhengerne frykter Vålerengas Mohammed Abdellaoue, som har blitt dybdeintervjuet og satt til sammenligning med Stabæks Veigar Pall Gunnarsson, og også Sportsdirektørene Lars Bohinen og Jan-Erik Aalbu blir samlet for tabloid cupfinale-vorspiel. Den morsomme vinklingen i sistnevnte møte er at Jan-Erik og Lars på en måte har byttet jobb.

Samtidig benytter Lars Bohinen anledningen til litt psykologisk krigføring, som seg hør og bør før viktige møter. Lars bruker sin fortid i Vålerenga til å slenge litt med leppa om Vålerengas ukultur. Bra jobba av Lars Bohinen for en gangs skyld. Eller, det var bra jobba å beholde Alanzinho også..

Stabæk har et psykologisk overtak etter å ha banka Vålerenga 6-2 for 2 uker siden, men Vålerenga fikk revet til seg en ekstra uoffisiell seier over Stabæk et par dager før cupfinalen. Våleranga gikk seierende ut av konkurransen i Zlatan-triksing, som vil si å trikse med en appelsin. Vålerengas Harmeet Singh klarte 53 trikse-berøringer, mens Stabæks Veigar Pall Gunnarsson bare klarte 49 berøringer.


Søndag klokken 13:00 braker det løs for alvor, og i år skal kun 6 politimenn bevokte de 25.000 tilskuerne på Ullevål. Cupfinaler kan utarte seg til å bli harde bataljer også på banen, men Stabæks trener stoler på at hvertfall ordensmaktene på banen har kontroll i dag.
Lykke til, både Vålerenga og Stabæk, og måtte det beste laget vinne. Måtte det beste laget også være Stabæk!

Ingen kommentarer: