søndag 2. november 2008

Bronse-striden ble avgjort

Bronse-striden ble avgjort på Alfheim. Seriemester Stabæk kom til en betydningsløs kamp, men for Tromsø handlet det om bronsemedaljene. Hjemmelaget åpnet sterkest, selv om heller ikke de sprudlet. Tommy Knarvik scoret kampens eneste mål etter 10 minutter, og Tromsø sikret dermed bronsemedaljene på egenhånd.

Før siste serierunde ble Rosenborg ansett for å være den argreste bronse-utfordreren. De tok imot en annen av bronse-utfordrerne, Bodø/Glimt, i noe som så ut til å være en ganske sikker hjemmeseier. Rosenborg tok også ledelsen ved Roar Strand etter 20 minutter, men Trond Olsen utlignet, snudde kampen og ydmyket Rosenborg med et uekte hat-trick. Rosenborg hadde en forrykende høst-innspurt, men ødela medaljemulighetene med borte-tapet mot Lillestrøm sist og dagens hjemme-tap mot Bodø/Glimt. På sin side sørget Bodø/Glimts seier for at de sikret den anstendige 4. plassen.

Den siste bronse-utfordreren, Viking, dro til Drammen for å møte Strømsgodset. Strømsgodset hadde ingen ting å spille for, og Viking tok ledelsen etter 7 minutter. Strømsgodset utlignet, men Viking gikk igjen opp i ledelsen. Nok en gang utlignet Strømsgodset, og slapp deretter ikke Viking opp i ledelsen igjen. Istedet ga Steffen Nystrøm Strømgodset seieren i det 90. minutt. Kampens profil var nok likevel danske David Nielsen, som scoret Strømsgodsets 2 første mål, det 2. på straffe. David virket spesielt tent etter å ha vært i medias søkelys den siste uke på grunn av tidligere kamp-fiksing og en tidligere disputt med Allan Gaarde.

Ingen kommentarer: