fredag 21. november 2008

Eliteserieklubbene synder

Før 2008-sesongen innførte NFF en regel om klubbenes Spillertroppskjema, et skjema de har ansvaret for å utfylle og oppdatere i forhold til hvilke spillere klubbene har i sine respektive tropper. I prinsippet har man ikke lov til å bruke spillere som ikke står på skjemaet.

I 2008-sesongen syndet hele 11 av 14 Eliteserieklubber mot dette regelverket. Stabæk var verst, men Rosenborg hakk i hæl.

Det hadde vært morsomt å se hvordan NFF ville løst en kabal der de skulle gitt tilbakevirkende poengstraff for regelbruddene, da nærmest alle klubbene har syndet mot regelverket. Det er imidlertid liten grunn til å anta at poengstraff vil bli gitt i forbindelse med 2008-sesongen, og NFF har heller ikke signalisert at regelverket har vært spesielt viktig - de har ikke nevnt det med et ord i løpet av sesongen.

Stabæks Lars Bohinen uttaler at det er ren glemsel som ligger til grunn for at regelverket ikke har blitt fulgt til punkt og prikke, og det er nok også ren glemsel som er årsak til NFFs manglende signaler i løpet av sesongen.

Ingen kommentarer: