søndag 9. november 2008

Aalesund med strupetak på Sogndal

Det første kvalifiseringsoppgjøret mellom Sogndal og Aalesund ga Aalesund en overbevisende borteseier. Nå skal det godt gjøres at Sogndal spiller i Eliteserien neste år.

Rune Bolseth utlignet til 1-1 etter 50 minutter, men resten av kampen overkjørte Aalesund Sogndal. Aalesund vant forestillingen 4-1, og det er vanskelig å se at Sogndal skal kunne klare å gjennomføre det stormløpet som skal til for å knuse Aalesund i Ålesund i returoppgjøret. Vinner Sogndal 5-2 stikker de av med det lengste strået, mens 4-1 til Sogndal vil gi ekstraomganger. 3-0 til Sogndal vil gjøre Aalesund til seierherren av kvalifiseringsoppgjørene.

Aalesunds trener Kjetil Rekdal hadde på tross av storseieren vanskelig for å glede seg etterpå. Kjetil Rekdal hang seg nemlig opp i å ha blitt kastet pappbeger på av Sogndal-tilhengere, og kalte Sogndalpublikummet "et bedritent publikum".

2 kommentarer:

Mannen sa...

Det værste av alt er jo at det ikke hjelper med 3-0 til songdal, fordi da vinner Aafk på bortemål-regelen. Songdal må skåre minst 4 mål på cls. Og det har skjedd før, så det er mulig.

Lars Kr. Filosoficus sa...

Åj, der gjorde jeg visst en klassisk bommert; fort gjort å rote med bortemålsregelen.. Takk for den hyggelige irettesettelsen. Du og Sogndal får ha lykke til!