søndag 1. november 2009

Stabæk avsluttet sesongen med stil

Litt spenning var det knyttet til dagens kamp, for med Molde-tap og solid Stabæk-seier kunne sølvmedaljene fortsatt vinnes for Bærums-klubben. At Molde slo Lillestrøm 3-0 torpederte den muligheten, og dessuten var ikke Stabæk spesielt effektive. Men mål skulle det bli, både til Stabæk og til Sandefjord.

Allerede etter 7 minutter klinte Johan Andersson ballen i Sandefjords mål, og man kunne fort bli optimistisk med tanke på mål-orgie. Men ineffektivitet hindret slike utskeielser. I løpet av det neste kvarteret blåste Stabæk 3 gedigne sjanser, og kampen jevnet seg etterhver mer ut. 1-0 holdt seg til pause.

Et par minutter ut i 2. omgang fikk Stabæk straffe da Sandefjords Zanetti noe klønete felte Johan Andersson inne i 16-meteren. Daniel Nannskog satt straffen solid i mål, og de optimistiske kunne igjen begynne å håpe på storseier og mulige sølvmedaljer. Et kvarters tid senere ble det straffe igjen, men denne gangen til Sandefjord, og synderen var Morten Morisbak Skjønsberg som klønete handset en ball han prøvde å klarere. Eirik Mjelde satte ballen sikkert i mål, og plutselig var det 1-2 og fortsatt spenning i kampen.

5-6 minutter før full tid punkterte Daniel Nannskog kampen, etter å ha fått en ferdigservert pasning fra Fredrik Berglund. 1-3 ble også sluttresultatet, og Stabæk kunne motta sine vel fortjente bronsemedaljer. Gratulerer!