mandag 9. november 2009

Kongsvinger har en fot i Eliteserien

I dag møttes Sarpsborg 08 og Kongsvinger i første kvalik-finalekamp. Sarpsborg 08 styrte kampen og Øyvind Hoås ga sarpingene ledelsen allerede etter 8 minutter. Kongsvinger var ikke helt på hugget og klarte ikke å få etablert noe ordentlig spill. De samme tendensene fortsatte etter pause, og 12 minutter ut i 2. omgang fikk Sarpsborg 08 straffe, og muligheten til å mer eller mindre punktere kampen. Men, Bjørnar Johannessen satt straffen i tverrliggeren.

10-12 minutter senere klarte Johan Guiomar- Nilsson å bli utvist etter en holding som bakerste mann. Bare 2 minutter senere økte Martin Wiig Sarpsborgs ledelse til 2-0, og det så stygt ut for Kongsvinger.

10 minutter før full tid får likevel Kongsvinger straffespark etter holding inne i 16-meteren, og Olav Tuelo Johannesen setter straffen sikkert i mål. 2-1, og plutselig ser det ikke så ille ut for Kongsvinger. Men bare minuttet senere får Joachim Jørgensen kranglet en høy retur fra tverrliggeren inn til 3-1. Men Kongsvinger kom tilbake igjen, og Edier Frejd fikk kranglet et frispark fra Roger Risholdt inn i Sarpsborg-målet.

Slutt-resultatet 3-2 burde Kongsvinger være veldig fornøyd med, spesielt etter å ha spilt med 10 mann den siste halvtimen. Lagene møtes til retur-oppgjør på torsdag, og sammenlagt-vinneren rykker opp til Eliteserien. Lykke til!