fredag 13. november 2009

Kongsvinger til Eliteserien!

Kongsvinger tok vare på det brukbare utgangspunktet de hadde før returmøtet i kvalik-finalen, og sikret opprykket med å slå Sarpsborg 08 3-1 i kvalik-finalens 2. kamp. Sammenlagt vant Kongsvinger 5-4.

Edier Frejd stanget inn Kongsvingers første mål allerede etter 5 minutter, men det var Olav Tuelo Johannesen som ble den store helten med 2 scoringer - først på en kontring 25 minutter ut i kampen, og så 5 minutter senere med et kontant skudd etter en pen vending innenfor 16-meteren.

Sarpsborg 08 reduserte til 3-1 ved Øyvind Hoås i kampens 37. minutt og skapte med det spenning i kampen. 2. omgang var rik på sjanser, men ingen av lagene klarte å putte i løpet av kampens siste 45 minutter, og da kunne Kongsvinger juble for opprykk og starte feiringen.

Kongsvingers opprykk kombinert med Fredrikstads nedrykk har en ironisk duft over seg, i og med at Tom Nordlie trente Kongsvinger til ca. midt i sesongen. Da ble han hentet til Fredrikstad for å redde dem fra nedrykk, men det lykkes ikke. Istedenfor å rykke opp med Kongsvinger har han rykket ned med Fredrikstad, men det skal ikke bagatelliseres at han gjorde en god jobb med å redde Kongsvinger fra nedrykk til 2. divisjon i fjor, og at han hadde en fantastisk vårsesong med Kongsvinger i år som sikret dem det gode utgangspunktet som nå har ført til opprykk.

Uansett; gratulerer med opprykket, Kongsvinger, og lykke til i Eliteserien.