søndag 8. november 2009

Aalesund vant cupfinalen med 10 mann

Molde ledet 2 ganger i løpet av kampen, og Aalesund spilte 70 minutter med 1 mann mindre på banen - men likevel klarte Aalesund å stikke av med det lengste strået. Seieren kom riktignok på straffespark-konkurranse, men det var vanskelig å nekte på at det beste laget vant. Aalesund viste størst vilje gjennom kampen, og selv om kampen kunne tippet begge veier føles det riktig at det var Aalesund som vant.

Moldes Mame Biram Diouf scoret kampens første mål en knapp halvtime ut i kampen, men Glenn Roberts utlignet, bare minutter etter at Fredrik Carlsen ble utvist da han fikk dagens andre gule kort. Ved full tid var det fortsatt 1-1, og lagene måtte ut i ekstraomganger. 5 minutter ut i første ekstraomgang scoret Mame Biram Diouf nok en gang for Molde, men innbytter Tor Hogne Aarøy utlignet 10 minutter ut i 2. ekstraomgang.

Alle Aalesunds straffeskyttere satt sine baller i mål, mens Aalesunds keeper Anders Lindegaard reddet den første straffen fra Moldes Jose Mota.

Nå kan Molde deppe litt og få ut frustrasjonen, mens Aalesund kan slippe hemningene løs og feire sitt aller første trofé i norsk toppfotball.