søndag 8. mars 2009

Stabæk vant Superfinalen

I år spilles Superfinalen mellom seriemestrene og cupmestrene for første gang. Seriemester Stabæk tok ikveld imot cupmester Vålerenga på Fornebu Arena, og hadde en gyllen mulighet til å revansjere cupfinaletapet fra november.

Stabæk tok grep og dominerte Superfinalen fra første stund. Etter 20 minutter snappet Pontus Farnerud et dårlig ballmottak fra Martin Andresen, og passet til Daniel Nannskog som på direkte skudd buet ballen vakkert rundt Vålerengas keeper. Etter knappe 40 minutter viste Stabæks japanske nyervervelse, Daigo Kobayashi, hva han er god for - da han frekt plasserte et frispark fra venstre side av 16-meteren, stang-inn i nærmeste hjørne. Minutter etter ble Martin Andresen utvist, etter å ha fått sitt andre gule kort. Det første gule fikk han da han sparket ned Daniel Nannskog bakfra ikke lenge etter det første målet, og det andre gule ble tildelt etter at Martin rev ned Espen Hoff ikke lenge etter det andre målet.

Vålerenga gikk til pause med 2 mål bak og en mann mindre. på tross av dette åpnet de 2. omgang friskt, og Mohammed Abdellaoue reduserte til 2-1 et par minutter ut i omgangen. Det spredde seg likevel ingen frykt i Stabæk-laget, og knappe 10 minuttter senere økte Palmi Palmason til 3-1 for Stabæk, der han fikk avslutte et møsterangrep med et pent plassert skudd på halv volley. 3-1 holdt seg ut kampen, og Stabæk fikk dermed nok et trofé i samlingen.

Stabæk viste gode takter, og det blir spennende å se Stabæk ta imot Lillestrøm i Eliteserieåpningen lørdag 14. mars.