søndag 15. mars 2009

Stabæk var best i serieåpningen

Stabæk tjuvstartet lørdag 2009-sesongen ved å ta imot Lillestrøm på nye Telenor Arena. Før kampen hadde media fokusert på Stabæks dårlige seiersstatistikk i serieåpningskamper, og den statistikken ble dessverre ikke bedre av lørdagens kamp, som endte med 1-1 og poengdeling.

1. omgang ble spillemessig dominert av Lillestrøm, mens Stabæk var giftigere i avslutningene. Likevel sto det 0-0 til pause, og Stabæk kom bedre med i 2. omgang. Det hindret ikke Lillestrøm i å ta ledelsen ved Sundgot/Myklebust etter 54 minutter. Lillestrøms ledermål motiverte Stabæk, og 10 minutter senere utliknet Palmi Rafn Palmason som avslutning på et klasseangrep som inkluderte Daigo Kobayashi og Pontus Farnerud. Stabæk vartet opp med flere giftige angrep, men det ble ikke flere mål i kampen.

Sluttminuttene ble preget av høy temperatur, og Daniel Nannskog var ikke uvanlig i sentrum. Først fikk Nannskog gult kort etter et teatralsk fall av Hassane Dosso, og deretter stoppet Arild Sundgot et Daniel Nannskog-skudd med hånden. Skuddet hadde god retning mot mål, og Sundgot sto inni 16-meteren, men dommer Espen Berntsen dømte ikke straffe. Arild Sundgot selv mener at dommeren gjorde rett i å vinke spillet videre, mens Daniel Nannskog og de fleste andre er uenig. Du kan dømme selv utfra bildene.

Tankene vandrer lett til semifinalen i Cupen mellom Stabæk og Lillestrøm i 2007, der Arild Sundgot vilje-handset ballen i mål og på den måten avanserte til Cupfinalen. Det er bedre å sammenligne lørdagens Arild Sundgot-hands med Morten Morisbak Skjønsbergs hands fra 2008-kampen mot Viking.

Daniel Nannskog fikk ikke nettkjenning i årets første Tippeligakamp, da det var en hånd i veien. Det er mange kamper igjen, og det blir nok mange mål fra svensken også i år. Hvis man kobler spådommene og vurderingene fra Nils Johan Semb, Espen Hoff og Ole Gunnar Solskjær, så er det ingen tvil om at Daniel NAnnskog blir årets toppscorer også i år.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Stabæk var best i serieåpningen? Mener LSK og Stabæk var jevngode med hver sine perioder, og at 1-1 er et resultat begge lagene kan si seg fornøyd med. Vanskelig å si med Nannskog på slutten der, godt mulig det skulle vært dømt straffe, men vet ikke om Sundgot "trakk" hånda vekk eller ned mot ballen.

Uansett så setter du null fokus på LSK sine tilsvarende farlige sjanser og hvordan Occean fikk et uforståelig frispark mot seg som frarøvet han sjansen til å gå en mot en med Knudsen.

Blir spennende å følge begge lagene videre i serien, kan tenke meg at både LSK og Stabæk vil bli sett høyt på tabellen sesongen gjennom. :)

Anonym sa...

Jeg er ikke enig i at Stabæk var best. Tvert imot. Det er ingen tvil om at Sundgots hands skulle ført til straffe. Det spiller ingen rolle om han ikke gjør det med vilje når han hindrer en opplagt målsjanse. Men LSK ble også snytt for en opplagt scoring, eller noe som i hvert fall var en hundre prosent sjanse, da Occean ble avblåst rett etter den første scoringen etter at han vant en løpsduell mot Risp. Der tabbet dommeren seg ut. Occean var alene gjennom, og kunne ha satt den alene med keeper eller spilt Riise på blank goal inne i 16-metersfeltet.

Som vanlig er det imidlertid Nannskog som får all oppmerksomheten. Jeg mener uansett det er en større dommertabbe å blåse der enn ikke å blåse straffe på handsen.

Anonym sa...

Når Henning Berg står på siden og markerer at Daniel Nannskog skal ha skallet så bør han ikke si dette til vg. "- Det er vanskelig for meg å se fra min posisjon. Jeg har ikke snakket med spilleren ennå, sier Berg." sitat denne artikkelen http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/artikkel.php?artid=567289
Da bør han drite i å stå på siden å gestikulere og heller la dommeren gjøre jobben sin og heller konsentrere seg om å sørge for å ha proffesjonelle spillere i stallen. Det skal utrolig lite til for at spillere i høyere divisjoner over hele verden kaster seg eller over filmer. Dette er en stor skam for sporten!!! De skulle fått vært med å spillt 5 divisjon en gang og sett at vi som er mange ganger dårligere trent holder oss mye bedre på beina.

Anonym sa...

lagene var jevngode...men lsk inponerte meg mest! kanskje straffe, men occean ble også snytt for scoring! dessuten dømte dommeren mye imot lsk under kampen! så ikke klag;)

Anonym sa...

Nå må Nannskog slutte å prøve å få folk til tro han er bestandig uskyldig.Ingen i eliteserien som er så hissig og opp i så mye bråk som han. Tror ikke det er bestandig motspillerne sin skyld. Eller hva tror dere?

svier sa...

Jeg er enig med innleggene her om Nannskog og vinklingen til media når det kommer til ynglingene dems i Stabæk og RBK ... veldig ensidig å legge frem 2 situasjoner som er negative mot LSK mens man nesten ikke kommenterer det faktum at LSK burde ledet 2-0 før noen av nevnte situajoner skjedde og at dommeren virket som han hadde en kjærlighet til nevnte bærum-gutter.

Hvis dem skal dekke landsdekkende sport så bør de holde seg til fakta og forsøke å være nøytrale.

1-1 var ett greit resultat begge lag og supportere bør være fornøyd med og de Stabæk supporterne jeg snakket med etter kampen var også fornøyd.

Heia fugla, det ser lovende ut.

Lasse Gulbrandsen sa...

Stabæk best? Når du får deg til å omtale LSKs mål med én enkel setning og hjemmelagets i den reneste romantisk-poetiske stil har du vel sagt ditt. Når du i tillegg bruker resten av energien din på det du og enkelte andre (men ikke alle) mener skulle vært straffe, uten å en gang nevne at Olivier Occean feilaktig ble avblåst på en mulighet som er STØRRE enn straffespark så har du egentlig avslørt deg totalt.

Faktum er at kampen var jevnspilt og at begge lag var fornøyde med å ikke tape, ergo at uavgjort var et korrekt og rettferdig resultat.

Lars Kr. Filosoficus sa...

Med litt Lillestrøm-subjektiv godvilje kan man godt si at 1-1 var et greit resultat, eller kanskje til og med at Lillestrøm kunne dratt i land seieren. Med litt Stabæk-subjektiv godvilje kan man si at Lillestrøm var heldig som fikk med seg 1 poeng, men at det ikke var direkte urettferdig at det ble poengdeling.

Alle vi som har skrevet kommentarer i bloggen min er supportere, og det er ikke meningen at vi skal være helt objektive - for det evner vi heller ikke.

Det blir alltid noe kontrovers når Stabæk og Lillestrøm møtes, så jeg gleder meg allerede til bortekampen på Åråsen.

Jeg vil støtte første anonyme innleggsskriver der han/hun skrev:
«Blir spennende å følge begge lagene videre i serien, kan tenke meg at både LSK og Stabæk vil bli sett høyt på tabellen sesongen gjennom.»

Hvilket minutt av kampen inntraff denne store Olivier Occean-muligheten som dere mener ble feilaktig avblåst? Straffesituasjonen med Nannskog og Sundgot er selvfølgelig mer interessant av selvfølgelige årsaker.

Anonym sa...

Kapp armene av Sundgot. Ifølge dommerne eksisterer de jo ikke likevel.
(Ja, dette var sarkasme, hvis noen lurer)

roger sa...

Hva med albuen som palma planta i trynet til nordtveit? Eller occean som ble avblåst helt alene?

Ta på deg brilla dine neste gang du ser kamp