søndag 22. mars 2009

Stabæk snytt for nok en straffe

Brann har brukt 15 millioner på nytt gress på Brann Stadion. Det kan godt være at gressmatta blir bra utover i sesongen, men i dag var den en katastrofe. Store gressbiter løsnet over en lav sko, og banen lignet etterhvert en slagmark.

Brann hadde mye å revansjere etter å ha blitt ydmyket av Sandefjord i forrige serierunde, og startet hjemmekampen mot Stabæk med 110% innsatsvilje. Det tok bare 5 minutter før bergenserne ledet 1-0, etter mål av Jan Gunnar Solli. Brann fortsatte å dominere resten av omgangen, men Stabæk kom noe med i kampen da det nærmet seg pause. Stabæk var tydelig preget av de dårlige baneforholdene, noe som kom til uttrykk gjennom frustrasjon.

2. omgang startet på samme måte som 1. omgang, med solid Brann-press. Banemannskapet hadde forsøkt å pynte litt på gresset i pausen, men til ingen nytte. Gressmatta var ikke en Eliteseriekamp verdig, men Stabæk burde ha lært av 1. omgangen. Brann fortsatte å være det dominerende laget helt til de byttet inn David Nielsen etter 60 minutter. Da ble Erik Huseklepp, som hadde vært kampens store spiller, flyttet fra sentral spissposisjon til venstrekanten - og med det skiftet kampens maktbalanse, muligens også fordi Brann-spillerne begynte å bli seriøst slitne etter den ivrige innsatsen. Stabæk tok over kampen og presset mer og mer.

10 minutter senere ble Stabæk snytt for en soleklar straffe, for 2. kamp på rad. Daniel Nannskog sendte fra liggende posisjon en pasning i retning Daigo Kobayashi, men pasningen ble stoppet av Hassan El Fakiris aktive og utstrakte hånd, og det bør ikke være noe tvil om situasjonen, med dommer Tommy Skjerven reagerte merkelig nok ikke.

Se straffe-situasjonen her.

Det er bare 1 uke siden dommer Espen Berntsen snøyt Stabæk for straffe i serieåpningen mot Lillestrøm, og både Berntsen og Skjerven bør gå i seg selv og sammenligne med Terje Hauges dommergjerning fra Viking - Stabæk 2008. Deretter bør alle dommerne komme sammen og diskutere om de har tenkt til å frarøve Stabæk straffespark i alle serierundene eller ikke.

Noe frustrasjon spredte seg naturlig nok i Stabæk-laget, men ikke mer enn de klarte å riste av seg, og de fortsatte å presse Brann. I det 80. minutt ble en middelmådig Daigo Kobayashi byttet ut til fordel for unggutten Mikkel Diskerud, som få minutter senere fikk sparket ballen inn i Brannmålet på bakre stolpe etter rot, klabb og babb i Brann-forsvaret.

Stabæk kunne stjålet med seg alle poengene da Espen Hoff noen minutter senere klinte et skudd noen cm nedenfor krysstolpen, men den gikk dessverre ikke inn. Brann hadde også sjanser til å avgjøre til sin fordel, men hadde mistet overskuddet og manglet marginer og gnist. 1-1 sto seg ut kampen, og poengdeling var rettferdig nok, for Stabæk var ikke venn med ballen på 15 millioners møkkabanen, og de hadde muligens også undervurdert Brann.

Etter kampen ble Branns slugger David Nielsen sendt til sykehuset, etter å ha pådratt seg et stygt kutt i hodet etter et kraftig sammenstøt med medspiller Azar Karadas. Sammenstøtet skjedde etter 75 minutter, og Branns lege prøvde gjentatte ganger å få David til å forlate banen. Hardhausen nektet og insisterte på å fortsette å spille, før legen og støtteapparatet et par minutter på overtid lykkes i å få stabukken til å gå i garderoben.

Update: Dagen etter kampen er det konstantert at David Nielsen ikke får noen varige mén av episoden.

3 kommentarer:

Renè sa...

Det er bare å sende mannen til sykehus for sjekk og obeservasjon etter den smellen Nielsen fikk,tenkte jeg
Noe mere uansvarlig å la mannen fortsette er en skandale. Og att på til etter han går ned for telling andre gang bør de annsette en annen medesinsk ansvarlig.Dette var horribelt.
Dommerne i Norge er totalt på jordet og avgjør/avgjorde alt for mange kamper ( hvorfor se kamp når dommeren allerede har avgjort kampen) Så vi kan trygt si dommeren har tatt fra Stabekk 4 poeng på 2 kamper. Fortsettelse følger ?

Anonym sa...

Brann ble vel også snytt for straffe, i 1. omgang.

Lars Kr. Filosoficus sa...

Jaha, i nøyaktig hvilken situasjon ble Brann snytt for straffe?