søndag 23. august 2009

Stabæk forverret Martin Andresens Vålerenga-krise

Kveldens oppgjør mellom Stabæk og Vålerenga på Telenor Arena ble en forrykende kamp av det underholdende slaget. Begge lag gnistret, og begge lag signaliserte fra avspark at de var hypp på seier.

Stabæk åpnet scorings-ballet etter 21 minutter med en etterlengtet Nannskog-scoring. Vålerengas debutant Birger Madsen feilberegnet eller misforsto et langt oppspill fra Stabæks Henning Hauger, og Daniel Nannskog headet ballen i mål. Daniel feiret målet hemningsløst, og det var tydelig at scoringen smakte godt etter at Daniel Nannskog den siste tiden har slitt med måltørke.

1-0 til Stabæk, og man trodde kanskje at dette skulle bli en grei hjemmeseier. 7 minutter senere slo imidlertid Vålerenga tilbake. Morten Berre lurte Hedenstad og la inn i feltet, der Bengt Sæternes slo Morten Morisbak Skjønsberg i lufta og headet i mål. Etter dette hadde Stabæk noen farlige sjanser, men noen minutter før pause var det Vålerenga som reiv til seg en 2-1-ledelse, igjen ved Bengt Sæternes, etter at Luton Shelton hadde raidet gjennom Stabæk-forsvaret før han la en perfekt kort stikker til Sæternes.

Stabæk brettet opp ermene ytterlige etter pause, og fikk uttelling på frispark fra Kobayashi 13 minutter ut i omgangen. Den japanske frispark-spesialisten skøyt direkte fra 25 meter og skrudde den stang-inn i det såkalte keeper-hjørnet.

Etter dette ble Vålerenga mer og mer slitne, men de skapte fortsatt enkelte farligheter. 15 minutter før full tid ble Jon Inge Høiland byttet inn for Stabæk. Det første som skjedde etter at Høiland kom på banen var at Daniel Nannskog la et frispark inn i feltet, og der var Høiland på plass og måkte ballen i nettet - bare sekunder etter han entret banen og med sin først touch på ballen.

Vålerenga klarte ikke å opparbeide noe seriøst press mot slutten av kampen, og sluttresultatet ble 3-2 til Stabæk. Det var stor glede å se i Stabæk-laget, mens Vålerenga var preget av stor skuffelse etter å ha kjempet iherdig for å bryte den stygge tapsrekka de har viklet seg inn i. Det hadde før kampen svirret rykter om at Martin Andresen ønsket å trekke seg som manager i Vålerenga, men Martin selv avfeiet ryktene og refset TV2 og deres metoder. Likefullt sliter Vålerenga under Martin Andresens ledelse, og de er nødt til å skjerpe seg nå hvis de ønsker å unngå å havne i høstens desperate nedrykksstrid.

Ingen kommentarer: