søndag 21. mars 2010

Poengdeling mellom Stabæk og Vålerenga

Årets 2. serierunde ble tjuvstartet lørdag på Telenor Arena der Stabæk og Vålerenga møttes til lokalderby. Det tok ikke lang til før kampens prestisje ble tydelig. Stabæk markerte seg ved å ha ballen mest og ved å ha flest sjanser, mens Vålerenga markerte seg ved å være giftige de gangene de kom i angrepsposisjon.

Selv om Stabæk hadde mye av spillet og til tider bedrev power-play utenfor Vålerengas 16-meter, var det likevel Vålerenga som tok ledelsen da Kristofer Hæstad fyrte av et heldig skudd som skiftet retning i Stabæks Morten Morisbak Skjønsberg. Hæstad var for øvrig Vålerengas beste spiller, og reddet blant annet et skudd på streken. Moa var farlig frempå ved flere anledninger, men klarte ikke å sette sjansene sine.

Stabæk savnet tydelig Veigar Pall Gunnarsson, og var mer eller mindre kreativt handlingslammet i angrepsleddet hele førsteomgangen. Jan Jönsson fikk strammet opp laget i pausen, og det tok ikke mange minuttene av 2. omgang før Johan Anderssson utlignet til 1-1, der han iskaldt avsluttet en krempasning fra Pontus Farnerud som Espen Hoff elegant hoppet over.

Begge lag hadde sjanser til å avgjøre kampen, men 1-1 sto helt til dommeren blåste for full tid. Ingebrigt Steen Jensen og Martin Andresen var enige om at begge lag spilte godt og underholdende, mens Jan Jönsson mente at Stabæk var best og var ikke helt fornøyd med poengdeling.

Gårsdagens oppgjør var i tillegg til å være en Eliteseriekamp også et oppgjør i "Trekampen", der Lillestrøm, Vålerenga og Stabæk slåss om å være best i hovedstadsregionen. Vålerenga har således kommet best i gang i Trekampen, og stakk av med 2 poeng fra gårsdagens kamp. Stabæk fikk bare med seg 1 Trekamp-poeng siden man blir trukket 1 poeng for gult kort.

Ingen kommentarer: