lørdag 31. oktober 2009

Rosenborg slo Stabæk i Junior-cupfinalen

I ettermiddag møttes Stabæk og Rosenborg til cupfinale i Junior-NM. Lagene var forholdsvis jevngode, men Rosenborg var hakket hvassere og stakk av med det lengste strået og vant til slutt 3-1.

Stabæks mål ble scoret av Mikkel Diskerud. Et av Rosenborgs mål ble scoret av Mushaga Bakenga, som forøvrig utmerket seg som banens beste spiller.
Gratulerer Rosenborg.

søndag 25. oktober 2009

Stabæk tar bronsemedaljene

Det ble klart at Bodø/Glimt rykker ned til Adeccoligaen etter at Stabæk slo dem 2-0 i en noe slapp forestilling. Bodø/Glimt var preget av stundens alvor og ble veldig defensive. 1. omgang var sjansefattig og manglet underholdning inntil Daigo Kobayashi på frispark sendte Stabæk i ledelsen rett før pause.

Bodø/Glimt ble noe ivrigere etter pause, men var fortsatt defensivt orientert, men hadde noen sjanser. Stabæk var også giftigere, og underholdningsverdien steg noe. I kampens 73. minutt fikk Daniel Nannskog sklidd et innlegg fra Mikkel Diskerud inn i mål, og etter dette resignerte Bodø/Glimt mer eller mindre. Stabæk virket fornøyde med 2-0, og det ble også sluttresultatet.

I og med at Molde slo Fredrikstad sikret de i realiteten sølvmedaljene, selv om stor-tap for Molde og stor-seier til Stabæk i siste runde vil gi Stabæk sølvet. Uansett kan ingen nedover på tabellen ta fra Stabæk bronsemedaljene, så det virker forholdsvis trygt å konkludere med at Molde får årets sølvmedaljer og Stabæk får årets bronsemedaljer. Fredrikstads tap mot Molde betyr også at Fredrikstad må spille kvalifisering.

Odd tok over initiativet om 4. plassen med en komfortabel seier over Lyn, samtidig som Brann snublet borte mot Lillestrøm.

lørdag 24. oktober 2009

søndag 18. oktober 2009

Brann taper terreng i bronsekampen

Etter at Stabæk tapte sølvkampen borte mot Molde i går åpnet bronsekampen seg, og Brann hadde mulighet til å melde seg på hvis de kunne slå Vålerenga i Bergen i kveld. Men det var lettere sagt enn gjort.

Vålerenga tok ledelsen ved Luton Shelton etter 32 minutter, men Branns Petter Vaagan Moen utlignet kvarteret ut i 2. omgang, og overtok også kommandoen i kampen. Likevel var det Vålerengas måltyv Bengt Sæternes som avgjorde kampen til Vålerengas fordel rett før full tid, og Brann måtte svelge 1-2 og dårlige kort i bronsekampen.

Dette passer bra for Stabæk, og hvis Odd taper poeng mot Fredrikstad imorgen burde Stabæk klare å som minimum ro i land bronsemedaljene.

lørdag 17. oktober 2009

Sølvkampen sannsynligvis avgjort

Før sølvkampen mellom Molde og Stabæk hadde det vært fokus på Moldes sviktende formkurve og byens fokus på cup-finalen. Da kampen begynte var det imidlertid liten tvil om at Molde var 100% fokusert på å vinne kampen, og de gikk ut aggressivt og tok umiddelbart grep om kampen.

Kampen ble i stor grad preget av at Stabæks Johan Andersson ble utvist allerede 13 minutter ut i 1. omgang, etter 2 halv-tvilsomme gule kort.
Redusert til 10 mann ble kampen vanskelig for Stabæk, men det Molde fikk ikke nettkjenning før i kampens 36. minutt, da Mame Biram Diouf headet inn en corner. 1-0 sto seg til pause.

Både i 1. omgang og i 2. omgang hadde Stabæk flere farlige målsjanser, men sleit som i tidligere kamper med å sette dem. Molde er også kjent som et sjansesløsende lag, og spesielt i 1. omgang brant de en del sjanser. I 2. omgang hadde moldenserne bedre uttelling, og scoret 3 i løpet av omgangen. Sluttresultatet 4-0 ga Molde både 3 poengs forsprang på Stabæk og en målforskjell som Stabæk skal slite med å matche hvis lagene skulle ende på samme poengsum etter endt sesong. Med andre ord vant Molde i realiteten sølvet med denne seieren, selv om de fortsatt har muligheter til å søle det bort i de resterende kampene mot Fredrikstad og Lillestrøm. Stabæk bør vinne sine 2 resterende kamper mot Bodø/Glimt og Sandefjord, både med tanke på å ha mulighet til å ta sølvet hvis Molde driter seg ut, og ikke minst med tanke på å sikre bronsemedaljene.

onsdag 14. oktober 2009

Norge ikke til VM

Ja, da er det 100% klart, det vi egentlig har visst lenge:
Norge får ikke noen playoff-plass, og kommer ikke til VM.

Landslagstrener-spørsmålet skal også snart besvares, og Stabæk-trener Jan Jönsson er en kandidat både som norsk landslagstrener og som svensk landslagstrener.

Hvis et av landslagene ønsker hans tjenester, så vil det koste rundt 2 millioner å løse Jan Jönssons fra kontrakten med Stabæk.

torsdag 8. oktober 2009

Norge til VM?

Etter et irriterende unødvendig tap mot Island trodde vi først at VM-håpet var ute, men kloke hoder skjønte fort at det fortsatt var både en og flere teoretiske muligheter for fortsatt å komme til VM.

Nå skal skjebnekampene snart spilles. På førstkommende lørdag og onsdag skal de siste kampene i de andre gruppene spilles, og i gruppene 1, 2, 5 og 8 blir det avgjort om Norge playoff-plass eller ikke.

mandag 5. oktober 2009

Daniel og Daniel i slåsskamp

I Freddy dos Santos' nye bok røper han at Stabæks Daniel Nannskog og tidligere Vålerenga-spiller Daniel Fredheim Holm havnet io slåsskamp på et utested i september 2008.

Stabæk hadde vunnet 6-0 over Strømsgodset den dagen, og var ute på byen for å feire. Vålerenga-spillere var på samme sted.

«En gang vi var ute på byen møtte vi som vanlig en hel haug med Stabæk-spillere. En av disse var selvfølgelig den svenske kjekkasen og toppscoreren Daniel Nannskog. Han hadde scoret fire mål den dagen og hoverte noe jævlig overfor Daniel Fredheim Holm. Vår Daniel er alltid blitt kritisert for å ikke score nok mål, uansett hvor bra han spiller. Nannskog gikk bort til ham og stakk fire fingre helt opp i ansiktet hans. En finger for hvert mål. Han flirte sitt sleskeste smil og gjorde alt han kunne for å terge Fredheim Holm. Det funka. Daniel feide bort hånda til svensken og gikk.»

Noe senere på kvelden kom Nannskog nok en gang bort til Fredheim Holm og gjentok 4-finger-gesten. Da klikka det, og Daniel og Daniel havnet i slåsskamp på gulvet inntil vakter skilte dem.

Dette er ikke eneste gang Daniel Nannskog har vært i bråk på byen. Hvor mange ikke-omtalte episoder den fest-glade svensken har vært borti er det nok bare han selv som vet, men like etter at Stabæk hadde sikret seriegullet i 2008 havnet han i bråk med en tidligere bokser.

Rosenborg gikk på en smell

Etter å ha sikret seriegullet forrige serirunde hadde Rosenborg fortsatt mye å spille for. De kunne nemlig gå gjennom hele sesongen uten tap, men da måtte de først slå Start.

Men slik skulle det ikke gå. Rosenborg ledet riktignok 2-1 2 minutter før full tid, og det så ut som de umulig kunne tape kampen. Så utlignet Bernt Hulsker til 2-2 1 minutt før full tid.

Tilleggstiden viste 3 minutter, og på den tiden er det fullt mulig å score et mål. Men Rosenborg kontrollerte, og Start var ikke spesielt farlige fremover. Ca. 30-45 sekunder før tilleggstiden er ute får imidlertid Start et frispark på spissen av Rosenborgs 16-meter.. Det klarer imidlertid ikke å utnytte frisparket spesielt godt sånn spillemessig, for den går via en ukontrollert Start-heading og rett i klypene på Rosenborgs keeper Rune Almenning Jarstein. Men Rade Prica klikker helt etter at Starts Clarence Goodson dulta han litt tøft i ryggen på corneren, og slenger Goodson i bakken. Ballen er ikke ute av spill i.o.m. at Jarstein holder den, og dommeren blåser for straffe, noe som fører til at Jarstein også tilter og roter seg borti noe håndgemeng og pådrar seg gult kort.

Cristian Bolaños satt straffen hardt i mål, og Start vant 3-2. Bådet tapet og de unødvendige usportslighetene førte til depping satte en solid demper på Rosenborgs gullfest, for det var nå de skulle feire sammen med hjemmepublikumet.

Se Rosenborg-fadesen som førte til straffesparket her.

søndag 4. oktober 2009

Stabæk med stormskritt mot sølvplassen

På tross av grov sjansesløsing stakk Stabæk likevel av med 3 poeng hjemme mot Fredrikstad.

Fredrikstad tok ledelsen etter 12 minutter, og la seg deretter bakpå. Stabæk hadde bra trykk, men sleit med å omsette banespillet i klare målsjanser og utligning, før Fredrikstad gjorde en grov tabbe på et Stabæk-innkast og Daniel Nannskog kunne krangle-heade ballen i mål rett før pause.

Rett etter pause gikk Stabæk opp til 2-1 da Fredrikstad-spilleren Vidar Martinsen lagde selvmål etter at Pontus Farnerud la et innlegg farlig inn forand mål. Etter 2-1-målet dominerte Stabæk mer og mer, og kom til flere gedigne sjanser som likevel ikke gikk i mål.

Selv om Stabæk var klart best var det nerve i kampen hele veien, og like før slutt kunne Fredrikstad fort klart å rane med seg 1 poeng.

Stabæks seier over Fredrikstad kombinert med gårsdagens Molde-tap mot Odd førte til at Stabæk er helt oppi ryggen på Molde, med like mange poeng og et plussmål mindre.